Изправен пред обвинения в геноцид срещу палестинците в Газа, Израел се готви да

...
Изправен пред обвинения в геноцид срещу палестинците в Газа, Израел се готви да
Коментари Харесай

Израел е изправен пред дело за геноцид и коментарите за разселването на жителите на Газа могат да усложнят защитата му

Изправен пред обвинявания в геноцид срещу палестинците в Газа, Израел се готви да се пази тази седмица пред висшия съд на Организация на обединените нации в високопоставена правосъдна борба, която идва в решителен момент по време на военната кампания след терористичните офанзиви на Хамас от 7 октомври.

Обвинението в правосъдната зала се води от Южна Африка, корав критик на Израел, която е завела дело, което ще бъде изслушано в Международния съд на Организация на обединените нации от четвъртък и петък.

Неговото правно досие от 84 страници упреква Израел, че е работил от 7 октомври насам – убива, наранява и разселва палестински цивилни и им лишава храна, вода и други съществени неща – по метод, който е „ умишлен да докара до унищожаването на забележителна част от палестинската национална, расова и етническа група. ”

Съдът, прочут като ICJ, се състои от 15 съдии, които ще изслушват устни причини от юристи, представляващи Южна Африка и Израел. Заседанията ще се предават онлайн на уеб страницата на с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР